Followers

Tuesday, 13 November 2012

Portraiture by Angin Lalu & Shahrul Aswan



Assalamualaikum ya habibi ya maulanaaa! ni ade satu pengalaman yg aku mau share :)

Encik Angin Lalu n Encik Shahrul Aswan ni aku kenal dalam facebook. So excited sebab gambar2 diorang amik memang best! selalu gak ah usha2 dalam facebook...tengah2 aku dok sebok stalk pic diorang, tup tup abe Angin mesej kat fb,
"Esul, berapa rate per session. nak shoot 3 jam nih, potret. guna ring light." 

aku: wohhhhh........?? biar betikkkkk?? (terlopong) D;

shoot nye pulak dari kul 11.30 malam sampai 2.30 pagi...nasib baik kak Zainefer Edlen yang cun melecun datang gak! takde la aku takut sangat..mane la tau kalau2 abe Angin culik aku bawak g thailand, jual organ2 dalaman aku wakaka ! (gurau deh abe Angin :p)

ni first time aku kenal 'Ring Light'............ which is awesome for portraiture! :O

******

location: Serindit Studio, Sri Rampai, Wangsa Maju.

wardrobe & makeup: myself :B

reflection of the Ring Light ~ yg menusuk ke dalam mata ku.....hoiiii~~ (pic by Angin Lalu)

katanya abe Shahrul Aswan: "esul, buat muka cari gadoh!" (pic by Shahrul Aswan)
(pic by Angin Lalu)

ni muka mau cari gadoh ka? kakaka! (pic by Angin Lalu)

(pic by Shahrul Aswan)

(pic by Shahrul Aswan)

and of coz......aku pakai shawl dari Tudung Yang Terbaik Dari Ladang! :D (pic by Angin Lalu)
Based on my opinion,, photoshoot potret ni nampak senang, tapi TAK SENANG rupanya ! sebab kena express the feelings dari dalam mata... angle muka, tulang pipi, hidung dahi bibir pipi gigi braces posisi tangan jari jemari n bagai, kena control elok2! ekspressi muka kena jaga. adoiii... ! ~ ~ baru ku tahu penat jerih nyahhhh. . . kalu gituh, memang pro gile ah model2 dalam iklan tu ekspress diorang punya expression..! tabiikkk..tabiikk...

terima kasih banyak2 kat abe Angin, abe Shah.. korang memang professional photographer.. wa tabikk springg!

anda bila lagi?  :D

Sekian.

11 comments:

Tcca Anuar said...

jelous nya tengok kak salwani :) nak photoshoot jugak. tapi tak photogenik. hehehe:) nice gambar akak :)

Atikah Aziz said...

kak engku,sya suka tgk awak. Sangat Cantik.

Cik Eka said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaa..
jumpa tu picit2 idung.. ngeeee

nina ibunga said...

kak esul makeup sndiri?? cantik!

Engku Sulwani said...

thanks darlingku yg gojess gojess.. kamu bila lagi?? :D dah buleh masuk line dah tuh..

nina: ha'ah...conteng sdiri je >_<

hayhashim said...

ado hok dok keno denga mato tu.....acu tra tengok mmolek gak...

nur izzati said...

kak esul,cantik sgt akak...ayu je..hehe..xnmpk mcm akak pkai braces pun??papepun..akak model muslimah terbaik :)

miss LawaLawa said...

bab penjiwaan emosi rasanya cik esul kita sangat pakar. so dont worry.. hehehe.. good luck in what ever u do k esul.

dr ibrahim ahmad said...

terbaik

Hijrah Couture said...

Salam Sis Esul... so awesome your picture... akak nak propose for photo shoot our product from Hijrah Couture looking to have our official 'Duta' for our muslimah product. Boleh email akak tak at fzhijrah@gmail.com don't know how to contact sis so akak post my email here. Tq

Kak Lin www.hijrahcouture.com

baQi hussin said...

Nok komen jgk eh hahahha