Followers

Monday, 9 April 2012

Makeups That Inspire Me


Bukan Superman or Power Rangers je yg ade power. Mekap pun ade power jugak. Dengan mekap, seseorang tu boleh jadi Transformer. Tak caye?

Orang perempuan memang tak buleh lari dari mekap. Paling simple gilo2 pun, at least taruk jugak aa bedak debu Safi ke Johnson's Baby Powder sikit kat muka tu. Tu pun mekap jugak. Haaha..

teknik shading
 Disebabkan makeup is one of my interests, bila aku tengok model2 n selebriti2 dalam magazine, aku scan diorang punya mekap. Selain guna photoshop untuk edit diorang bagi nampak kurus, makeups also can do the same thing, can u believe it ?! 
  • Shading kat tulang pipi bagi gelap: muka buleh nampak jadi panjang & cengkung. 
  • Shading kat hidung: hidung nampak lebih mancung.
Mekap pulak bukannya semata2 ubah seseorang tu jadi cantik atau gojes je, tapi buleh jugak meng-HUDUH-kan lagi muka seseorang. Mekap macam badut or hantu pocong kan huduh namanya? Koh3. . .