Followers

Wednesday, 2 January 2013

Butik Aneesa Amani Kuala Lumpur



Assalamualaikum!

Seperti yang dijanjikan aritu, esul nak promote satu butik ni yang dikenali sebagai Butik Aneesa Amani. Butik ni ade kat KL, tapi takde masalah laa kalo duk jauh2 pun, coz butik ni pun kite bleh order secara online. Haaa senang gituhh ! :D

Sebelum tu Esul nak share sikit pengalaman kat adik2 yang berminat dalam modelling muslimah. Macam mana kak esul dapat offer to cooperate with this online shop. Katanya owner butik ni, beliau ade cuba google keyword 'model muslimah', pastu terjumpa blog kak Esul. So, dia terus contact facebook kak Esul. Alhamdulillah... rezeki jugak rupa2nya main blog nih walaupun akak jarang gilaaa update, hukhuk ! :') Jadi, salah satu tips untuk involve dalam bidang ni, adik2 akak ni boleh la start berblogging... tak salah kan kalo cuba! ^_^

Shootnye pulak kat Serindit Photo Studio di area Wangsa Maju. Jauh wooo ngan UPM...tu yang wat i paling sedih tu...bukan senang nak merangkak pergi balik ke sana,, wahaha (T_T) Dari awal2 pagi dah esul bangun bersiap2... bertolak ke sana dalam kul 8.30pagi, balik UPM pulak tiba dalam 4.30 ptg...memang penat aa woi... takde keje yg senang dalam doooOnia nih adik2! :')

Berbalik pasal butik ni, kalau adik2 kakak2 nak tahu, fabrik2 dress n shawl diorang nih memang berkualiti tinggi. Memang aa tak same ngan gerai2 tudung yang kat pasar2 atau tepi jalan tu.. So, bila kita pakai pun dari jauh lagi nampak lain! Nampak wow gituuu ! Haa..., berminat tak???

Koleksi tudung ni ekslusif dari butik ni je tau.. Apa lagi, jom shopping ! :D

Koleksi terbaru 2013


 **SHAWL ADDA**

RM39.00

MATERIAL : HIGH QUALITY FANCY CHIFFON
POTONGAN : HALF MOON
UKURAN ~ LEBAR : 63cm/25 in : PANJANG : 185cm/74 in

InsyaAllah, Shawl ini boleh menutupi bahagian dada.
Mudah digayakan dengan pelbagai cara... Selamat Mencuba ..!!!

PENJAGAAN :
Cucian tangan sahaja. Tidak digalakkan pencucian mesin.
Hand wash only. Machine wash not advisable.

CODE : ADDA – AD 03

ADDA – AD 01

CODE : ADDA – AD 05

CODE : ADDA – AD 02

CODE : ADDA – AD 06

CODE : ADDA – AD 04


 **DRESS LAYLA**

Harga Baju: RM69
Harga Skirt/Kain: RM59 (Potongan Mermaid)

Saiz: S, M, L
Jenis Kain : Lycra

Potongan Baju:
Saiz S : Bahu & Dada - free size, Pinggul 44-45in, Bhg Bwh Baju 35in, Labuh 28-31in
Saiz M : Bahu & Dada - free size, Pinggul 47-48in, Bhg Bwh Baju 38in, Labuh 28-31in
Saiz L : Bahu & Dada - free size, Pinggul 49-50in, Bhg Bwh Baju 40in, Labuh 28-31in


CODE: LAYLA PLAIN - LY 02 (DARK PURPLE)

CODE: LAYLA PLAIN - LY 01 (BLUE)

CODE: LAYLA PLAIN - LY 03 (AVOCADO)

CODE: LAYLA PLAIN - LY 04 (BLACK)


**DRESS NAJIHAH**
Harga Baju: RM79
Harga Palazzo: RM60



**SHAWL ZARA**

RM49.00

MATERIAL : HIGH QUALITY CHIFFON
POTONGAN : PANJANG
UKURAN ~ LEBAR : 65cm/26 in : PANJANG : 185cm/74 in

InsyaAllah, Shawl ini boleh menutupi bahagian dada.
Mudah digayakan dengan pelbagai cara... Selamat Mencuba ..!!!

PENJAGAAN :
Cucian tangan sahaja. Tidak digalakkan pencucian mesin.
Hand wash only. Machine wash not advisable.
CODE : ZARAA – ZR 01

CODE : ZARAA – ZR 04

CODE : ZARAA – ZR 03

CODE : ZARAA – ZR 02


 **DENIM AMRA**

Harga Baju: RM98
Harga Skirt/Kain: RM59 (Potongan Mermaid)

Saiz: S, M, L, XL
Jenis Kain : Soft Cotton Denim (stretchable fabric)


Potongan Baju:
Badan - Potongan Kembang

Size S : Bahu 12 Tangan 22 Dada 28 Labuh 38 inci
Size M : Bahu 13 Tangan 22 Dada 34 Labuh 38.5 inci
Size L : Bahu 14 Tangan 22 Dada 37 Labuh 39 inci
Size XL : Bahu 15 Tangan 22 Dada 40 Labuh 39 inci

CODE: AMRA Denim - MR 02 (BLUE)

CODE: AMRA Denim - MR 01 (BLACK)


How To Order:

Mula2 sekali, LIKE page Butik Aneesa Amani kat facebook dulu ok! Pastu, follow steps kat bawah ni. Senang je. INGAT! Contact page butik ni tau, bukan contact Esul. Esul tukang promote je nih HAHA !

Cara yang mudah untuk order & sila baca arahan dibawah:
1. Sila browse koleksi dalam album kami dan dapatkan maklumat seperti nama item, code, harga, material, warna, saiz dan ukuran.
    Nyatakan jika mahu beli 1 set/sepasang samada baju dan skirt/palazzo.
2. Hantar message via PM/Inbox dgn maklumkan order anda seperti berikut
      a) Order detail (item name, code, size dan kuantiti order)
      b) Buyer detail (nama, alamat penuh dan contact no)
3. InsyaAllah kami akan balas message anda dalam masa 24-48jam (@>48jam jika outstation@kesibukan diluar kemampuan-Maaf).
    (Note: Selalunya pihak kami akan reply msg pd waktu malam)
4. Once item sudah confirm, sila buat bayaran secepat mungkin. Wajib attachedkan bukti pembelian.
    Perhatian!! backout buyer di larang sama sekali.
5. Parcel akan di POSLAJU pada setiap hari bergantung kepada status order.
    Senario1: Payment hari ini sebelum pukul 11mlm - parcel akan di pos next day.
    Senario2: Payment hari jumaat/sabtu & ahad sebelum 11mlm - parcel akan di pos hari Isnin. 
    Senario3: Status kami outstation - kami akan inform date utk pos. TQ


Selamat bershopping! Muahh :-*

4 comments:

Emma Syahira said...

sis you lawa sangat... adore you..=D

LEEYSA said...

Esul...teringin nk join model muslimah

LEEYSA said...

Esul...teringin nk join model muslimah

LEEYSA said...

Esul...teringin nk join model muslimah